Контакт

Уметнички раководител - Гоце Саздов
Телефон: +389 70 220 610
e-mail: sazdov2002@yahoo.com

Актуелно

Успешно претставување и освоено прво место во Турција

Успешно претставување и освоено прво место на ансамблот за народни песни и игри „Јонче Христовски” – Скопје на меѓународниот фолклорен фестивал „ Sisli culture and art festival”...
Прочитај повеќе...

Втор меѓународен фолклорен фестивал

Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски”- Скопје во соработка со општина Гази Баба и Дом на културата „Кочо Рацин”- Скопје во периодот од 18 -22 август 2011 година ќе го организира II-от по ред Меѓународен фолклорен фестивал.

Прочитај повеќе...