Новости

Успешно претставување и освоено прво место во Турција

Успешно претставување и освоено прво место на ансамблот за народни песни и игри „Јонче Христовски” – Скопје на меѓународниот фолклорен фестивал „ Sisli culture and art festival”

Прочитај повеќе...

Втор меѓународен фолклорен фестивал "Гази Баба"

Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски”- Скопје во соработка со општина Гази Баба и Дом на културата „Кочо Рацин”- Скопје во периодот од 18 -22 август 2011 година ќе го организира II-от по ред Меѓународен фолклорен фестивал.

Прочитај повеќе...

Ансаблот "Јонче Христовски" настапи во Чешка

Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски” во периодот од
08 – 11 септември зема учество на
19 – от по ред меѓународен фолклорен фестивал „Пеење и играње” во Лухачовице , Р.Чешка.

Прочитај повеќе...
<< Почеток  < Претходна 1 2 Следна >  Крај >>