Новости

IV Меѓународен фолклорен фестивал „Гази Баба“ 2013

Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски”- Скопје во соработка со општина Гази Баба и Дом на културата „Кочо Рацин”- Скопје во периодот од 4- 9 јули 2013 година го организираше IV-от по ред Меѓународен фолклорен фестивал „Гази Баба“. На фестивалот покрај нашиот ансамбл учество земаа и: фолклорна група „Туана “ – Истанбул, Р,Турција...

Прочитај повеќе...


Меѓународна активност на Ансамблот "Јонче Христовски" во 2013 година


Ансамблот за народни песни и игри “Јонче Христовски” – Скопје , во 2013 година зеде учество на детскиот меѓународен фолклорен фестивал кој што се одржа од 19 -22 Април во Панчево, Р. Србија. На овој меѓународен фолклорен фестивал покрај нашиот ансамбл учество...
Прочитај повеќе...

Трет меѓународен фолклорен фестивал "Гази Баба"


Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски”- Скопје во соработка со општина Гази Баба и Дом на културата „Кочо Рацин”- Скопје во периодот од 25 - 29 јуни 2012 година ќе го организира III-от по ред Меѓународен фолклорен фестивал „Гази Баба“.
Прочитај повеќе...


Ансаблот "Јонче Христовски" ќе настапи во Полска

Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски”- Скопје во периодот од 10 -16 Јули 2012 гоидна зеде учество на 27-от интернационален фолклорен фестивал во Лублин, Р.Полска каде што покрај нашиот ансамбл учество ќе земат и други 12 ансамбли од земји ширум светот.

Ансаблот "Јонче Христовски" ќе настапи во Бугарија

Ансамблот за народни песни и игри „ Јонче Христовски”- Скопје во периодот од 7 - 11 јуни 2012 година зеде учество на детскиот фолклорен фестивал во Павел Бања, Р.Бугарија.

<< Почеток  < Претходна 1 2 Следна >  Крај >>